Directions: In this question find the odd word I letters I number pair from the given lternatives.

Solution
Directions: In these questions, select the related letters I word I number from the given alternatives.
65:90::623:?

Solution
365 ⇒ 3 × 6 × 5 = 90
623 ⇒ 6 × 2 × 3 = 36
Directions: In this question, select the related letters I word I number from the given alternatives.
UNDATED: ATEDUND:: CORRECT: ?

Solution
As, Similalry
1234567 1234567
UNDATED CORRECT
4567123 4567123
ATEDUND RECTCOR
Directions: In this question, select the related letters I word I number from the given alternatives.
Dog: Canine: : Horse: ?

Solution
As canine is in dog similarly, hoof is in horse.
The speed of a stream is 3 km/hr and the speed of a man in still water is 5 km/hr. The time taken by the man to swim 26 km downstream is

Solution
\(Time=frac{Distance}{Rate downstream}\)
\(=frac{26}{5+3}=frac{13}{4}=3frac{1}{4}hours\)
A shopkeeper bought 200 articles, each costing the same. He sold 30% of the articles at 20% profit and remaining at 10% profit. If the total profit made by him is Rs 2600, find the cost price of one article.

Solution
CP of each article = Re 1
∴ Total CP = \(frac{60times 120}{100}+frac{140times 110}{100}\)
= 72 + 154 = Rs 226
Gain = 22,6  200 = Rs 26
When gain = Rs 26, C P = Re 1
When gain = Rs 2600, C P = Rs 100
If p and q are two relatively prime positive integers such that p + q = 10, P < q, then the number of possible values of p is

Solution
P + q = 10
Possible pairs = (1, 9); (3, 7)
If \(\sqrt{11225}=135\), then the value of \(\sqrt{11225}+\sqrt{182.25}+\sqrt{1.8225}+\sqrt{0.018225}\) is

Solution
\(sqrt{18225}=135\)
\(∴ sqrt{1182.25}=13.5;sqrt{1.8225}= 1.35;\)
\(sqrt{0.018225}=0.135\)
∴ Expression = 135+13.5+1.35+0.135
= 149.985
The speed of a train going from Nagpur to Allahabad is 100 kmph while its speed is 150 kmph when coming back from Allahabad to Nagpur. Then the average speed during then whole journey is

Solution
Quicker Method:
Here, the distances are equal.∴ Average speed =\(left ( frac{2 times 100 times 150}{100+150} right )\)kmph
\(frac{2times 100 times 150}{250}= 120 kmph\)